Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ο μήνας έχει 9 και η ζέστη κρατεί καλά.

καλημέρα!
μεγάλες τεμπέλικες, ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
μέρες για παραλίες, φραπέδες, αντηλικά, άφτερ σαν, και με τη ζέστη που έχει και μια δόση χαζομάρας δε βλάφτει καθόλου. να μη σπάζουμε το κεφάλι μας όλη την ώρα πια.
ο Νάσης έβαλε μια ωραία playlist με ανεμιστηράκι κι απ' όλα. Το Σουσάμι κάνει διάλειμμα, εγώ κοπανάω τα πλήκτρα μεταφέροντας το βιβλίο Τρεις σε μια βάρκα, για τους άλλους δεν έχω ιδέα. Μάλλον ξεροψήνονται σε παραλίες - αν και υποπτεύομαι ότι η The thieving magpie θα έχει πάει στην Ιταλία για σκι!!!
Αυτές οι διακοπές τύπου Ντουμπάι είναι εν μέρει καταθλιπτικές -για τις δικές μου μιλάω που κάθομαι ολημερίς στο κλιματιστικό και γύρω στα μεσάνυχτα, άμα, άμα λέω δροσίσει πάω στη βεράντα για ένα άσπρο κρασί και μετά ξαναγυρνάω ταχύτατα και πέφτω σε θερινή νάρκη.Μια σκέτη μαγεία.
Ευτυχώς υπάρχουν και συνεπιβάτες σ' αυτό το καλοκαιρινό κλειστό λεωφορείο τους οποίους βάλθηκα να ταλαιπωρώ και τους βάζω να μου διαβάζουν βιβλία - τί άλλο πια να πούμε; να κλαίμε τη μοίρα μας ή να φιλοσοφούμε; καλύτερα έτσι- κι έτσι περνάν αυτές οι αδυσώπητες μακριές ώρες με τον ήλιο ντάλα.
Εδώ, θα αναρτήσω για όποιον έχει κέφι να διαβάσει το βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ.
Το είχα διαβάσει και ξαφνικά μου ήρθε ότι θέλω να το ξαναδιαβάσω. Ε, με την ευκαιρία...

1 σχόλιο:

  1. Τραγικό το φετινό καλοκαίρι...το βαρέθηκα...δεν αντέχω άλλη ζέστη...Καλό απόγευμα εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή